SETMANARI LA DIRECTA

El documental del cas 4F aconsegueix la menció honorífica al festival internacional Miradas Doc 

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/documental-del-cas-4f-aconsegueix-una-mencio-honorifica-al-festival-miradas-doc

Aquests dies es celebra al municipi canari Guía de Isora la vuitena edició del Festival Internacional de Cinema Documental Miradas Doc. A la secció competitiva a millor documental nacional s’ha presentat l’obra Ciutat Morta, documental que pretén denunciar un dels pitjors casos de corrupció política, judicial i policial viscuts a la ciutat de Barcelona, el que es coneix com a cas 4F. Malgrat les retallades pressupostàries de l’edició d’enguany del Miradas Doc, el festival segueix sent un gran referent internacional en el panorama del cinema documental.

Després de moltes hores de deliberació, el jurat de Miradas Doc ha decidit, en un gest molt poc habitual, concedir una menció honorífica a l’obra, que s’ha disputat el primer premi amb un altre audiovisual. El passat dimarts, en una entrevista a un dels realitzadors de Ciutat Morta al programa El Septimo Vicio de Radio 3, el presentador Javier Tolentino es va mostrar molt interessat en el treball i va proposar als seus autors una projecció a la Cineteca de Madrid el proper mes de desembre.

El documental ha despertat un gran interés entre les assistents al festival així com entre la mateixa organització. Els recents casos de brutalitat policial a la ciutat de Barcelona, com ara la mort de Juan Andrés Benítez posteriorment a l’agressió dels Mossos d’Esquadra, ha fet que els comentaris després de les dues projeccions de la pel·lícula, el diumenge 3 i el dilluns 4 de novembre, s’hagin centrat en “el greu problema d’impunitat policial que hi ha a la ciutat de Barcelona”, tal i com ens explica Carlos Ortega, un dels realitzadors de Ciutat Morta.

L’alcalde de Guía de Isora, després d’assistir a la projecció, va felicitar als autors del treball i va expressar la seva preocupació per la situació d’impunitat en la que es troben els cossos policials a la ciutat de Barcelona, tant pel que fa al cas 4F com per les últimes informacions aparegudes als mitjans.

Carlos Ortega també ha destacat el fet que cada vegada que es projecta Ciutat Morta es posa en qüestió la versió oficial que des dels mitjans de comunicació generalistes sempre s’ha donat d’aquells fets succeïts la matinada del 4 de febrer de 2006, negant sempre la veu als qui són els protagonistes del documental.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s